Moccamaster

De Moccamaster staat wereldwijd bekend als het apparaat wat de beste filterkoffie produceert. Dit koffiezetapparaat wordt nog steeds met de hand in elkaar gezet en komt uit Amerongen, uit dezelfde fabriek als het beroemde Douwe Egberts. Het begon allemaal bij Gerard-Clement Smit welke het bedrijf Technivorm oprichtte. Nadat hij in 1967 een fabriekshal achter zijn huis liet bouwen ontwikkelde de filtermethode zich snel en groeide het bedrijf explosief na het op de markt brengen van koffiezetapparaten voor filterkoffie voor particulieren en de professionele markt. In de loop der jaren heeft dit zich gevormd naar de prachtige Moccamasters.Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

De Moccamaster: Meester in koffie zetten

De Moccamaster is verkrijgbaar in diverse kleuren en is uniek door de sproeikop met 9 gaatjes die het water gelijkmatig verdeelt over de koffie. Het grote geheim achter de Moccamaster is het koperen verwarmingselement, daardoor is de temperatuur constant zo’n 92 tot 96 graden Celsius. Nederlanders staan bekend om het feit dat ze de koffie graag heet drinken, dat is met de koffiezetapparaten van Moccamaster dus geen probleem. Het spiraalvormige verwarmingssysteem verwarmt het water snel en zet een volle pot in maar liefst 6 minuten.

Een ander vernuftig snufje is de schakelaar die ervoor zorgt dat kleinere hoeveelheden op een lagere temperatuur worden warm gehouden, zo wordt de koffie niet meer te heet en dus ook niet bitter. Bovendien is de Moccamasters ook nog verkrijgbaar in een versie met thermoskan. Ideaal dus als u meerdere gasten heeft en de koffie toch op temperatuur wilt blijven schenken. De techniek van de Master voldoet aan de kritische eisen van het Europese Coffee Brewing Centre en de Specialty Coffee Association in Amerika en Europa. Zodoende weet u dat u kwaliteit in huis haalt en van een heerlijk, vers kopje koffie kunt gaan genieten.

Lees meer