Thermometers

Warm of koud zijn twee graadmeters waarin talloze gerechten te noemen zijn. Wat te denken van een mooi gegaard stuk vlees, suikerstroop, het temperen van chocolade of het maken van ijs? Om deze temperaturen te bereiken kan je natuurlijk verwarmen of koelen, maar hoe doet u dit zo nauwkeurig mogelijk? Door de juiste thermometer te kiezen!

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

'The heat of the moment'

Macarons of eiwitschuim maken is een leuke en populaire bezigheid, maar mocht je hiervoor Frans of Italiaans kookschuim gebruiken, dan heb je weldegelijk een thermometer (of bij voorkeur Réaumur thermometer) nodig. Hierbij wordt de suikerstroop nauwkeurig opgekookt en is het essentieël dat de juiste temperatuur gehaald wordt.

Natuurlijk zijn er naast het koken van schuim nog veel meer mogelijkheden in de patisserie waarbij thermometers noodzakelijk zijn. Wat te denken van het tableren van chocolade? (chocolade terugkoelen zodat er kristallen ontstaan en de chocola mooi opdroogd en niet wit uit slaat) Wie dit regelmatig doet zal merken dat een chocolade thermometer of infrarood oppervlakte meter onmisbaar is.  

Niet alleen op het gebied van de patisserie zijn de opties eindeloos, maar ook in de warme keuken lopen de temperaturen vaak op van minimaal tot grote hoogtes. De kerntemperatuur van een mooie rosbief bijvoorbeeld, een feestelijke kalkoen of een mooi braadstuk. Allemaal zaken welke mooi te meten zijn met een goede vleesthermometer. Of wat te denken van de algemene temperatuur van uw oven, de olie temperatuur in de frituur of staat de koelkast wel goed afgesteld? Allemaal noodzakelijke handelingen om de juiste warmte of koelte te bepalen. U merkt het al; een goede thermometer is een must have kookgerei in de keuken.

Lees meer