Raspen & schaven

In een kaasland als Nederland is de kaasrasp natuurlijk een onmisbaar item in de keuken. Wat veel mensen echter niet weten is dat de rasp nog meer functies heeft. Natuurlijk is dit afhankelijk van de grof en of fijnheid die een rasp heeft en wat je er mee wilt verwerken. Bovendien is het van belang dat een rasp ook ten alle tijden scherp blijft om de functionaliteit perfect te houden. Neemt u gerust eens een kijkje in ons assortiment aan raspen en je zult verbaast zijn over de mogelijkheden

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Raspen tot je een ons weegt!

Het raspen van producten is een alledaags klusje in de keuken. Of het nou met de zesteur is voor je citrusvruchten of de chocolade en groente raspen van het Italiaanse Paderno. Vooral in gerechten of recepturen waarin in kleine hoeveelheid nodig is, is raspen dé manier om dit snel te verwerken. We noemden al de zesteur, maar waarom wordt deze zo genoemd? Simpel, de zeste (schil) wordt van de citrusvrucht geraspt en zodoende ben je aan het ‘zesten’. Het zijn van die kleine feitjes welke altijd leuk zijn om de warenkennis even op te schroeven. Natuurlijk hebben we (hand)raspen in allerlei soorten en maten, maar het is vooral belangrijk dat deze lekker in de hand liggen. Kom daarvoor gerust eens langs in onze winkel.

Boska Holland vinden wij een fijn merk, niet alleen omdat dit uit ons eigen kikkerlandje komt maar ook omdat zij dé kenner op het gebied van kaas zijn. Niet voor niets is de Milano kaasschaaf in 2014 uitgeroepen tot beste kaasschaaf van dat jaar (o.a.in de AD test) Dit komt mede door de non-stick laag en de licht buigbare schaaf waardoor de dikte ingesteld kan worden. Ook de kaaskruller van Boska is een mooi item waarbij je de Tête-de-Moine, een wereldberoemde kaas uit de Zwitserse Jura als het ware opkrult tot een mooie rozet. Heerlijk bij een mooi glas wijn.

Lees meer