Gardes

Gardes zijn er in allerlei soorten en maten, maar waar heb je dit keukengerei nou bijvoorbeeld voor nodig? Wat dacht u van het ‘slaan’ van lucht in eiwitten, beslag of sauzen? Door de grote van de garde bepaal je hoe veel lucht je in een product klopt en vermakkelijk je de werkwijze. Het ‘tikken’ of kloppen van lucht wordt bij grote beslagen machinaal gedaan en is een fluitje van een cent, maar wat als je maar een klein beetje eiwit of geslagen room nodig hebt? Dan pak je de garde naar keuze en begint handmatig met tikken.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Kloppen, tikken en opslaan

Veel mensen klagen bij het opslaan van room of andere ingrediënten nog wel eens over last van de arm. Een handige tip is om hierbij vanuit de pols te werken en je zult merken dat je weinig tot geen last meer hebt van die kloppende spierpijn. Een tweede tip bij het opkloppen is dat je probeert een ‘acht’ te maken, zodoende bereik je het volledige oppervlak en sla je gelijkmatiger lucht in je substantie. Probeer het maar eens en je zult zien dat opkloppen ook best leuk kan zijn.

Het opslaan van recepturen is vooral handig als je iets luchtig wilt krijgen, dit kan bijvoorbeeld slagroom zijn maar ook beslagen waarin eiwit verwerkt wordt. Als we als voorbeeld onze Andere Koek nemen waarbij de kokosmakronen maar van twee eieren het opgeslagen eiwit nodig hebben. Natuurlijk doe je dit niet in de machine maar tik je dit even met de hand door middel van een kleine garde. Ook wil het wel eens voorkomen dat iemand met diabetici een klein deel slagroom wil, uiteraard zonder suiker. Ook dan is een kleine hoeveelheid room met de hand zo opgeslagen. Klopt je recept nou op de een of andere manier nog niet of krijg je een bepaald recept niet opgeslagen? Vraag het dan aan één van onze mensen in de winkel.

Lees meer