Percolators

Koffie gemaakt met een percolator lijkt weer helemaal een opleving mee te maken. Dit komt voornamelijk door het mooie design van huidige percolators en het ouderwetse gevoel van koffie zetten.  Met de percolators van Bialetti of Le’Xpress krijg je een perfecte espresso op je gasfornuis of inductieplaat.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Hoe werkt de percolator?

De percolator is er zowel in aluminium als RVS en zodoende is er altijd wel een percolator te vinden die geschikt is voor elke warmtebron. Maar hoe werkt het gebruik van de percolator precies? Het is eigenlijk heel simpel: de percolator bestaat uit drie onderdelen. Het onderste deel is het deel waarin u het water doet. Dan is er de filter waarin vanzelfsprekend de gemalen koffie gaat. Als laatste is er het bovenste deel, waaruit het eindresultaat geschonken kan worden.

Hoe beginnen we? Vul het onderste reservoir met water, doe gemalen koffie in het filter en zet de espressomaker op de hittebron. Na enkele minuten heeft het bovenste reservoir zich gevuld met heerlijke koffie. Zo simpel is het dus. Bovendien vinden veel mensen vinden het ook een fantastisch apparaat om mee te nemen op vakantie, maar zijn ze natuurlijk voor thuis ook ideaal. Voeg hierbij nog wat melkschuim en je hebt een heerlijke cappuccino.

Bialetti is een merk wat zich in de loop der jaren meester heeft gemaakt over het gebruik van percolators. Uiteraard kunnen we een goed kopje koffie wel aan Italianen overlaten en dat is dan ook te merken aan het gebruik van de percolators. Het design is authentiek en daardoor krijg je als gebruiker weer écht het idee van een vers en lekker kopje koffie. Bovendien heeft u al aan de uitleg kunnen zien dat het maken van een goede espresso ook niet veel moeite hoeft te kosten. Uiteraard zijn ook de losse filterplaatjes te verkrijgen zodat je keer op keer als nieuw met de percolator aan de slag kunt.

 

Lees meer