Vacumeermachines

Het vacumeren van producten zorgt voor een goede houdbaarheid en is tevens kosten besparend. Essentieël hierbij is natuurlijk het gebruik van een vacumeermachine. Deze machines zorgen er voor dat de producten luchtdicht bewaard kunnen worden. Hierdoor zorgt u voor een hygiënische manier van bewaren, maar zorgt u er ook voor dat u veel minder voedsel weg gooit. Bovendien kunt u door producten te vacumeren ook uitstekend de sous vide bereiding toepassen.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Voeding bereiden op de sous-vide manier

Sous vide is een bereidingstechniek die de laatste tijd weer erg populair is, maar inmiddels al decennia bestaat. Het betreft hierbij het garen van producten in een vacuum getrokken zak. Deze zak plaats je in een op temperatuur gecontroleerd waterbad waarin je langzaam je producten gaart. Oorspronkelijk komt het sous vide garen, zoals de naam al doet vermoeden, uit Frankrijk. Zij bedachten deze techniek voor het maken van fois gras, maar inmiddels garen we vlees, vis en groente op deze speciale manier. De voordelen van sous vide garen zijn voornamelijk het vitamine en mineralen behoud. Buiten dat treedt er minder vetafzetting op en blijft het product in perfecte kwaliteit en structuur.

De vacumeermachines van Foodsaver zijn ideaal omdat deze in diverse varianten over functies beschikken om producten te vacumeren. Waar het Basic type over de standaard functies beschikt als een automatische seal bediening en vacumeerslang, beschikt de Superior Line over uitgebreide functies als een pulse knop zodat u producten handmatig kunt sealen tot de gewenste vacuümstand en kunt u zelfs soepen en andere vloeibare producten vacumeren. Ook werkt het marineren van bijvoorbeeld vlees een stuk sneller en makkelijker door middel van het bewaren in een vacuumzak.

Lees meer