Melkopschuimers

Wat veel mensen niet weten is dat de cappuccino oorspronkelijk uit Wenen komt. In de loop der jaren is deze koffiebereiding echter in Italië gespecialiseerd en kent inmiddels een hele kunstvorm, uitgevoerd door barista's. Noodzakelijk bij deze kunst van het schenken is perfect opgeklopt melkschuim, dit zorgt voor een perfecte cappuccino. Door middel van de melkopschuimer heeft u iedere dag de beschikking over vers opgeklopte melk en loop je bij iedere kop cappuccino op wolken door een perfecte laag schuim of heerlijk warme melk.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Melkopschuimers voor de perfecte cappuccino

Bij een goede cappuccino hap je niet in een lading plakkerige lucht, maar een mooi vol schuim op de perfecte temperatuur. Zelf melk opschuimen tot een perfecte consistentie is iets wat je moet leren door te oefenen. Om te beginnen neem je een goed koude volle melk en vul het (bij voorkeur RVS) kannetje tot aan het begin van het handvat. Stop de stoompijp diep in de melk om gespetter te voorkomen, waarna je de pijp tot net aan de rand houdt en er een 'huilend' geluid onstaat. Kantel het kannetje hierna tot er een draaikolk onstaat en verwarm de inhoud tot net boven de lichaamstemperatuur. Tik hierna de nodige lucht uit de inhoud en wals deze voor een seconde of twintig. Schenk hierna het melkschuim in de koffie, tik na 2/3e op de rand en vorm hierna het gewenste figuur.

Heb je nou net geen zin in al deze moeite en wil je gewoon snel goede opgeklopte melk met een zijdezachte schuimlaag dan kun je dat overlaten aan een (elektrische) melkopschuimer. Op die manier hoef je er zelf veel minder moeite voor te doen en krijg je toch een onweerstaanbare cappuccino. Een aantal apparaten hebben ook de mogelijkheid om de melk koud te houden tijdens het opschuimen zodat het ook bij koude dranken gebruikt kan worden. Combineer deze perfect opgeklopte melk en schuim met een espresso uit een espressomachine en maak hem af met een cacao stencil. Let er echter wel op dat je Italiaanse gasten niet tegen het hoofd stoot, want deze geloven er nog heilig in dat een cappuccino alleen in de ochtend gedronken mag worden en het gebruik van cacaopoeder not done is vanwege het sneller inzakken van het schuim. Salute!
 

Vandaag besteld is morgen een perfecte cappuccino! Vanaf €25 worden onze artikelen gratis thuisbezorgd .

Lees meer