Spuitzakken

In combinatie met een spuitmondje is een spuitzak niet weg te denken uit de banketwereld. Samen met de ‘krabber’ wordt dit ook wel het verlengstuk van de bakker genoemd. Of het nu kunststof of plastic is, dat hangt af van wat je wilt gaan doen. In elk geval kunnen we je bij Habitas een handje helpen.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Met een spuitzak verdeel je gelijkmatig je beslag, vulling of decoratie op het product én werkt het ideaal om bijvoorbeeld grote hoeveelheden weg te werken. Spuitzakken bestaan er in allerlei soorten en maten waarbij plastic (ook wel wegwerp spuitzakken genoemd) en katoenen (herbruikbaar, stevig en af te wassen) de meest bekende zijn.

Katoenen spuitzakken of wegwerp spuitzakken?

Waarom zou je bijvoorbeeld een katoenen spuitzak verkiezen boven de plastic variant? Dat antwoord is eigenlijk vrij simpel te geven. Als u kijkt naar warme beslagen (denk aan soezenbeslag of aardappelpuree) stevige beslagen waarbij veel kracht moet worden gezet (spijsproducten als bitterkoekjes, amandelspijs) of vullingen voor bijvoorbeeld saucijzenbroodjes. Een katoenen spuitzak kan tegen hitte, is makkelijk af te wassen én is stevig genoeg om zonder moeite mee op te spuiten. U zult merken dat als je dit met een plastic spuitzak probeert, de zak gaat scheuren of na te veel kracht zetten het spuitje er aan de voorkant uit wordt geperst. Gebruik een plastic spuitzak dan ook alleen voor schuim, slagroom en luchtige beslagen of cremes.

In combinatie met het al eerder genoemde spuitmondje is de spuitzak ook voor het garneren van gebak of taarten de beste optie om zo secuur mogelijk te werken. Denk bijvoorbeeld aan de rozet of streep slagroom op een moorkop of tompouce. Of de rozenblaadjes op die klassieke bruidstaart. Zorg er in ieder geval ten alle tijden voor dat de spuitzak maximaal tot de helft is gevuld zodat de substantie er niet aan de bovenkant uit komt.

Lees meer