Spuitmondjes

In de banketwereld zijn er diverse soorten spuitbare degen, beslagen of toevoegingen die verwerkt kunnen worden. Of dit nu in een wegwerp of een katoenen spuitzak is, het blijft een secuur klusje wat zorgt voor de finishing touch. Om dit alles gemakkelijker te maken hebben we bij Habitas een ruime selectie aan spuitmondjes geselecteerd.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Soorten spuitmondjes

Wat voor soort spuitmondje je gaat gebruiken is afhankelijk van wat je er mee wilt gaan doen. Een spritsje spuit je niet op met een glad spuitmondje en een vulling niet met een gekarteld spuitmondje. Natuurlijk is dit persoonlijk, maar de officiële manier werkt vaak wel het handigst. Over het algemeen zijn de meest gebruikte spuitjes dan ook de gladde (ronde afwerking) en de kartel (gekartelde afwerking) welke voor een mooi effect zorgen tijdens het opspuiten. Bij werkwijzes waarin het noodzakelijk opvullen betreft of een dosering op de bakplaat brengen (zoals bijvoorbeeld soezen) is een gladde perfect. Wilt u echter een mooie vorm aanbrengen zoals sprits, paleisbanket of pommes duchesse, gebruik dan de kartel spuitmond.

Mocht je echter voor het secuurdere sierwerk gaan, dan bieden de icing spuitmondjes van Wilton uitkomst. Deze zorgen er voor dat het decoreren van (bruids)taarten, luxe gebak en koekjes een spuitje van een cent wordt.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een complete set aan te schaffen, deze hebben we zowel in kunststof als RVS en zijn de ideale starterkits voor het decoreren van taarten, cupcakes of klein gebak. Mocht u echter een bepaald spuitmondje willen passen of bekijken, kom dan eens langs in de winkel.

Lees meer