Bakvormen

Niets is vervelender als een cakevorm waarbij het eindproduct gescheurd en in stukken gelost moet worden. Een vorm met een super anti aanbaklaag scheelt in dit geval al een hoop frustratie en maakt het bakken een stuk gemakkelijker. Bij Habitas hebben we de alom bekende springvormen in het assortiment, maar ook quiche en cake vormen met een losse bodem zijn een gewild item. Bij deze vormen duw je de bodem omhoog uit de rand in plaats van dat je de rand verwijderd en zodoende hou je e zijkanten mooi strak. Ook hebben we de fantastische vormen van Nordic Ware, dit zijn vormen van een uitstekende kwaliteit en dat voel je aan het gewicht. Ze zijn werkelijk waar prachtig en de cake komt er altijd fantastisch uit, dankzij de goede geleiding tijdens het bakken en de anti aanbaklaag. Deze vormen zijn niet rechtoe rechtaan maar ook nog eens origineel van vorm.

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Bakvormen van top kwaliteit maken het een stuk makkelijker

Bakvormen heb je in verschillende vormen, maten en zelfs materiaal. Zoek dus ook altijd een passende vorm bij het gerecht wat je wil maken. De wat zwaardere doffe materialen verdelen de warmte geleidelijk. De wat glimmende dunne vormen zijn veel goedkoper maar kunnen sneller verkleuren. Dan bestaat er natuurlijk ook nog koper. De koperen vormen zijn prachtig maar kostbaar. Een voordeel van koper is wel dat de hitte ontzettend goed en gelijkmatig geleid. Siliconen vormen hoef je daarentegen niet in te vetten en kunnen een hoge temperatuur aan. Vet de siliconen vorm echter wel in, dan blijft er na het bakken een witte waas in de vorm hangen.

Bakblikken verdwijnen regelmatig in de vaatwasser, maar dit raden wij altijd af. Dit komt mede door de stoffen in vaatwastabletten welke naar verloop van tijd voor een aanslag in het bakblik zorgen. Siliconen vormen kunnen dit goed hebben, maar voor de andere materialen geldt net als voor pannen dat de vaatwasser de antiaanbaklaag aantast. Dit zou natuurlijk erg zonde zijn van de vorm én uw humeur.

Bakvormen zijn ook ontzettend leuk om cadeau te geven. Een bakvorm van bijvoorbeeld Nordic Ware laat ieder bakkershart sneller kloppen. Gecombineerd met een bakmix of leuk decoratie materiaal heeft het cadeau direct de wauw factor. En vandaag voor 17.00 uur besteld wordt vandaag nog verzonden.