Smaakstoffen

Wie veel in luxe banketbakkerijen komt zal zien dat er een pallet aan kleuren de vitrine op laat bloeien. De mooie kleuren geven eigenlijk de smaak al aan van het gebak en zijn een lust voor het oog en de smaakpapillen. Gebak moet er mooi uit zien, maar de smaak bepaalt uiteindelijk wat voor gelukzalig gevoel je er aan over houdt. Om je gebak en taarten perfect op smaak te brengen mogen natuurlijke smaakstoffen uiteraard niet ontbreken.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Over smaak valt niet te twisten!

Al van kinds af aan groeien we op met een bepaald kleurenbeeld. Bijvoorbeeld: een banaan hoort geel te zijn, aardbeien rood en sinaasappel oranje. Zo werkt het ook in de keuken. Men houdt er van de juiste smaak bij de juiste kleur te linken en zodoende komen we niet voor verrassingen te staan. Uiteraard wil het wel eens gebeuren dat we aangenaam verrast worden maar zeg nu zelf: een advocaatgebakje dat rood gekleurd is? Dat kan natuurlijk niet!

Smaakstoffen zijn in het leven geroepen om de juiste smaak aan het juiste gebak te geven. De natuurlijke smaakstoffen van Patidess zijn er in heel veel smaken en zijn heerlijk fris, aangezien deze op vruchtenbasis zijn gemaakt. Deze zijn ideaal te gebruiken om parfaits, ijs en bavaroise op smaak te brengen. Bovendien hebben ze een dermate mooie felle kleur dat ook een botercreme voorzien wordt van een mooie kleur en smaak. Gebruik deze smaakstoffen echter niet te heftig want een klein beetje is al voldoende voor een ware sensatie.