Marsepein & Fondant

Waar veel mensen bij marsepein alleen aan Sinterklaas denken, zo zijn de professionele (thuis)bakkers het gehele jaar door al gewend aan dit amandel-suiker mengsel. Niet alleen voor het bekleden van taarten is marsepein optie nummer één, ook is marsepein te kneden tot een vrolijke decoratie voor de feestdagen of daarbuiten. Wilt u echter een taart spiegelglad bekleden dan neemt u natuurlijk rolfondant, welke door de toegevoegde glucosestroop zachter en gladder is.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Marsepein voor ieder festijn

Marsepein is blank van kleur maar kan natuurlijk door middel van kleurstoffen tot iedere gewenste kleur gekneden worden. Let wel dat de basiskleur blank is en niet wit, zodoende is het kleuren van marsepein iets lastiger omdat deze snel té ‘hard’ van kleur wordt. Zowel voor het bekleden van verjaardagstaarten, of Amerikaanse taarten is marsepein een favoriet vanwege de hoeveelheid in combinatie met smaak. Ook is het natuurlijk een fijn ingrediënt voor decoraties als bloemen, figuurtjes of dieren. Door middel van de samenstelling suiker en amandelen is marsepein minder zoet dan rolfondant en daarom beter te combineren met zoetere vullingen.

Rolfondant voor iedere klant

Zoals gezegd is (rol)fondant een suikerpasta en daarom veel zoeter dan marsepein. In principe rol je deze dan ook dunner uit, wat in tegenstelling tot marsepein makkelijker gaat omdat deze elastisch is en minder snel scheurt. Het is dan ook ideaal om met rolfondant lichte kleuren te maken omdat de basis van rolfondant spierwit is. Ook met fondant zijn decoraties te maken en omdat de structuur veel fijner is kun je hiermee makkelijker gedetailleerde figuren maken.

Bij Habitas bieden wij marsepein en fondant in diverse kleuren, welke voor het gemak voor u voorgekleurd zijn. Uiteraard kunt u ook met wit beginnen en dit combineren met de kleurstoffen uit ons assortiment.